Waarom een speechbureau?

We zijn er allemaal al geweest. Op dat feest waar de veel te ernstige vader, de veel te jolige collega’s of de veel te vals zingende Chiro-vriendinnen hun moment de gloire grijpen. Een moment dat doorgaans te lang duurt en te veel inside jokes bevat. Een moment dat je zowaar doet hunkeren naar een powerpoint vol gênante jeugdfoto’s.

We hebben het allemaal al meegemaakt.  Je wordt verwacht om ergens het woord te nemen, en daar sta je dan, met een mond vol tanden – echt geen zicht. Toegegeven, een mond zónder tanden is ook geen zicht. Maar de juiste woorden kunnen al veel maskeren. Wanneer een vriend(in) trouwt, wanneer je ouders hun gouden jubileum vieren, wanneer een geliefde begraven wordt. De momenten waarop woorden zo mooi kunnen zijn, maar helaas ook de momenten waarop woorden zo afwezig kunnen zijn.

We willen allemaal het beste.  En daarom is speechbureau Nu Je Het Zegt dé oplossing. Een spitse tekst, een origineel format, een mooi eerbetoon. Niet te melig, niet te ernstig, en vooral: niet te lang. Wel veel pit, veel originele vondsten, veel humor. Allemaal aangepast aan jouw wensen. Zodat je zegt: “Nu je het zegt!”

Contact Nu Je Het Zegt

Welke diensten bieden we aan?

Van 0 tot afgewerkte speech

We zitten samen voor een eerste gesprek, zoeken een bepaalde richting, gaan op zoek naar anekdotes. Wij gieten het in een toespraak, overleggen met je, vullen aan en schaven bij tot we een afgewerkte speech hebben. Inclusief regieaanwijzingen, met suggesties voor de klemtoon, een stilte, … op het juiste moment.

Een eerste aanzet voor een speech

Zie 'Van 0 tot afgewerkte speech', maar dan in afgeslankte versie. We zetten je op weg, in een bepaalde richting en met een reeks tips voor een topspeech, en je werkt daarop voort. Feedback op of coaching bij (tussentijdse versies van) jouw tekst is mogelijk.

Een speech afwerken

Je hebt zelf al een duidelijk basisidee, thema, onderwerp, … voor de speech, maar wil geholpen worden bij de concrete uitwerking of afwerking. De juiste woorden op het juiste moment, de juiste volgorde van de alinea’s, ...

Een hele ceremonie

Je zoekt niet alleen een speech, maar een volledig (concept voor een) ceremonie. Ook dat is mogelijk.

Ook uitnodigingen, teksten...

Het moeten niet altijd speeches zijn. Ook een originele tekst, een originele uitnodiging, copywriting, … behoren tot de mogelijkheden.

Spreker / ceremoniemeester

Je wilt, tot slot, (ook nog) iemand die in jouw plaats het woord neemt of de ceremonie in goede banen leidt? Ook dat is een optie.

Hoeveel moet dat kosten?

Nu je het zegt: goeie vraag!

Aangezien we niet zomaar wat sjablonen invullen om een speech te schrijven, vullen we niet ook zomaar een rekenformule in om te weten hoeveel dat moet kosten. We verkopen geen speeches per strekkende meter, noch per lopende minuut.  (“Elke begonnen zin wordt als een volledige zin aangerekend.”) Kortom, we kunnen er geen vast bedrag op plakken. We gaan voor de perfectie, en jij bepaalt wanneer die perfectie bereikt is.

Vindt je boekhouder dit toch allemaal te vaag, besef dan dat je een verstandige boekhouder hebt en contacteer ons vrijblijvend om concreter af te spreken.