Voor jouw teksten

Jonas Truwant. Met zijn jarenlange ervaring als eindredacteur in de krantenwereld weet Jonas Truwant wat een goede tekst is. Puntig, scherp, aantrekkelijk en ritmisch geschreven, met oog voor anekdotiek en – indien gepast – humor, knipogen en verwijzingen naar de actualiteit.

Achter de schermen (of toch minstens achter een computerscherm) gedijt hij het best, met een podium doe je hem veel minder plezier. Alleen op het Gala van de Podiumvrees zou hij schitteren. Bij wijze van spreken.

Jonas Truwant schreef al meerdere bedankwoordjes en speeches voor mensen uit zijn omgeving. Maar nu zo goed als al z’n grootouders gestorven zijn en de meeste vrienden getrouwd zijn, stelt hij zijn diensten ter beschikking van anderen (en leest hij zich ook wat bij over echtscheidingen en scheidspeeches). Hoe je dat laatste woord deftig moet uitspreken, laat hij graag over aan de man hieronder.

Voor jouw presentatie

Nicolas De Brabander

Nicolas De Brabander. Met zijn jarenlange ervaring als sportjournalist en presentator in de televisiewereld weet Nicolas hoe je vloeiend presenteert. Vlot, helder, accentloos en met zo weinig mogelijk euhs.

Hij deed al verschillende bedrijfspresentaties, verzorgt tv-programma’s voor de Jupiler Pro League en de Champions League, en was gastheer van de Slotshow van de Superprestige Veldrijden. Nicolas voelt zich op een podium als een vis in het water. Uit lijfsbehoud weigert hij dus alleen het Gala van de Sportvisser.

Nicolas is een wandelende presentator. Wat begon als commentator van zijn eigen PlayStation-games, is nu zijn natuurlijke habitat. Of zijn zoon nu fruitpap eet, zijn vrienden een gezelschapsspel spelen of hijzelf moet lossen tijdens het fietsen, het gebeurt altijd in stijl en met livecommentaar.

Hoe gaat Jonas Truwant aan het werk?

In een eerste gesprek luisteren we naar jouw wensen én naar het verhaal van de persoon die gevierd of geëerd wordt. We gaan op zoek naar een toepasselijk format, een originele rode draad of een verrassende invalshoek. Wist je trouwens dat alle opsommingen mooier zijn per drie?

Niet dat we het puur voor de vorm doen: de inhoud primeert. De boodschap die jij wil brengen, zonder dat het klef, saai of voorspelbaar wordt. Jep, per drie.

Met jouw verhaal en verlangens gaan we aan de slag en maken we een eerste versie. We overleggen geregeld (telefonisch of per e-mail), zodat je kan bijsturen of aanvullen waar gewenst, en we blijven schaven tot het ultieme resultaat is bereikt.

Je krijgt er, indien gewenst, ook regie-aanwijzingen bij. Welk woord verdient een klemtoon, wanneer laat je het best even een stilte vallen? Zolang de speech zelf maar niet stilvalt.

Vrees je dat de bibber in je stem desondanks de bovenhand zal nemen of dat er zo veel euh’s in zullen sluipen dat het eten koud wordt? Dan kunnen wij de presentatie ook in jouw plaats doen.

Interview speech Jonas Truwant
Speech schijven Jonas Truwant
Speechbureau Nu Je Het Zegt