Wist jij deze fun facts al?

Wist je dat vrouwen volgens sommige studies per dag 13.000 meer woorden gebruiken dan mannen? Volgens andere studies is er dan weer geen verschil. Vooral vrouwen zouden nog aan het discussiëren zijn welke studie nu klopt en welke niet.

 

Excuseer, mag ik even tussenkomen? Wist je dat mannen vrouwen drie keer vaker onderbreken dan omgekeerd?

 

Tachtig procent van alle gesprekken zou roddels bevatten. Dat hebben we van horen zeggen. Bij de slager. Die het bij de kapper gehoord heeft.

 

Allez, daar gaan we weer. In totaal spenderen we vijf maanden aan ons leven aan praten over het weer.

 

Het gaat morgen trouwens regenen.

 

Zestig procent van de tijd spreken we over onszelf. Ik wil hier en nu ten stelligste ontkennen dat dat bij mij ook het geval zou zijn. Zoiets zou ik nooit doen.

 

25 procent heeft last van glossofobie of lalofobie: angst om in het openbaar te spreken. Die overige 75 procent drinkt wellicht gewoon alcohol voor ze eraan moeten beginnen.

 

In 1961 zou John F Kennedy tijdens een speech 327 woorden per minuut uitgesproken hebben. Dat zou het hoogst aantal ooit zijn tijdens een publieke toespraak. Dat is 9,6 keer deze alinea in één minuut.

 

Als we praten, gebruiken we zo’n honderd spieren. Alleen al om je tong te kunnen bewegen, hebben we acht spieren nodig. Speechen is dus ook een beetje fitnessen. De kracht van het woord.

 

Geplaatst in Extra en getagd met .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *